TapioJuhaniVirtanen Iso mies, iso ääni

TURUN TE-KESKUS TUO ASIANTUNTIJOITTEN PAIKKA!!!!!

Valtioneuvoston asetuksessa matkakustannuksista sanotaan 27 § Matka-, yöpymis- ja muuttokustannusten korvauksen hakeminen ja maksaminen

Matka- ja yöpymiskustannusten korvausta on haettava ‹työ›- ja elinkeinotoimistolta kuukauden kulues-sa matkan päättymisestä ja muuttokustannusten korvausta kuukauden kuluessa muutosta. ‹Työ›- ja elinkeinotoimisto voi hyväksyä korvauksen maksettavaksi kokonaan tai osittain ennakkona.

Sain työhaastattelu kutsun Ouluun. Tutkittuania lakia ja asetuksia huomasin tämän Finlexissä. Perjantaina soitin Te-keskukseen Turkuun ja sain asiantuntijan langan päähän ja se sanoi ettei matkakustannuksia saa etukäteen. Sanoin hänelle että katso Matkakustannus-sivua Te-keskuksen sivuilla, hän sanoi ettei saa. Pyysin häntä välittämään soittopyynnön esimiehelleen.

Esimies soitti maanantaina ja sanoi ettei matkakustannuksia saa etukäteen, pyysin katsomaan samaa sivua. Katsottuaan sivua hän muutti kantaansa ja pyysi käymään seuraavana päivänä Turun Te-keskuksessa nin kutsutun asiantuntijan luona klo 9 - 11 välillä.

Tiistaina olin jonossa ensimmäisenä ja pääsin niin kutsutun asiantuntijan luo. Asiantuntija väitti samaa kuin edelliset. Esimies oli kuitenkin kirjoittanut tietoihini että matkakustannukset voi myöntää etukäteen. Asiantuntija ei löytänyt oikeata lomaketta vaan piti itse käydä tulostamassa se käytävällä. Kyseinen virkailija eio edes auttanut hakemuksen täytössä.

Seuraavana päivänä tuli virkailijalta (Rahakirstun vartijalta) soitto että olin täyttänyt väärän hakemuk-sen. Onneksi olin tulostanut niitä kumpaakin monta kappaletta. Täytettyäni hakemuksen, vein sen vesisateessa kyseiselle virkailijalle.

Hakemuksen jättämisestä oli eilen kulunut viikko ja aloin huolestua että saanko matkarahat ennen reissua. Työmarkkinatuella ei paljon matkusteta Ouluun.

Reilu vikko aikaisemmin olin ollut keravalla haastattelussa ja odottelen niitäkin matkakorvauksia vielä.

Tänä keväänä kun olin Lahdessa haastattelussa, Te-keskuksesta tuli matkakorvaukset vasta kuukauden päästä. Pitkä aika työmarkkinatuella olevalle....

Palataampa eiliseen. Aamulla päätin soittaa Työ- ja elinkeinoministeriöön. Valtioneuvoston keskus ei osannut yhdistää oikealle henkilölle. Tutkittuani kyseisen ministeriön puhelinluetteloa ja soitettuani noin kymmenelle tarkastajalle, kymmenes vastasi puheluun.

Esitin asiani hänelle ja hänkin oli aluksi samaa mieltä kuin asiantuntijat. Sanoin lakipykälän ja mistä sen löytää. Luettuaan sen mieli muuttui. Sen jälkeen kyseisen Ylitarkastaja sanoi ettei hän voi puuttua asiaan, ei edes hoputtaa. Mutta sähkö-postin lupasi lähettää Turun Te-keskukseen kyseisille virkailijoille .

Iltapäivällä tuli Turun Te-keskuksesta soitto jossa esimies sanoi että henkilökunta ei kuulemma tiedä asiaa. Hän lupasi käydä kirstunvartijan luona. Hetken kuluttua tuli kirstunvartijalta soitto että Rahat tulee tilille vasta maanantaina tai tiistaina.Haastattelu on maanantaina Oulussa.

Herääkin kysymys miten Te-keskus voi velvoittaa työmarkkinatuella olevan hakemaan töitä, kun se ei anna matkakuluja ennakkoon, vaikka laissa on tällainen mahdollisuus.

Tulee mieleen toinenkin kysymys. Miksi suomessa on valtion virastoja ja kallispalkkaisia virkamiehiä (mm. ylitarkastajia) jos heillä ei ole muuta oikeutta kuin esittää asia Valtion ja kunnan virkamiehille, ilman toimeenpanovaltaa. "Turhia ihmisiä pyörittämässä papereita ja jotka eivät tee mitään tuottavaa"

MINISTERIÖN ARVOT!!!!!!!!

Toimintamme on tuloksellista sekä vaikuttavaa. Teemme oikeita asioita ja toimimme niiden toteutuk-sessa tehokkaasti ja luovasti. Kannustamme luovuuteen ja innovatiivisuuteen. Rohkaisemme uusien ideoiden syntymistä. Muistamme toiminnassamme asiakaslähtöisyyden. Olemme valmiita muuttumaan jatkuvasti. Avoimuutta ja yhteistyötä: TEM turvaa työssään julkisen toiminnan luotettavuuden niin, että kansalais-ten ja yritysten luottamus viranomaisten toiminnan tasapuolisuuteen, riippumattomuuteen ja oikeu-denmukaisuuteen säilyy. Avoimuus tarkoittaa valmiuttamme ottaa vastaan kritiikkiä ja muuttua toimin-taympäristön muuttuessa. Tuemme aktiivista mielipiteenvaihtoa. Edistämme tiedon ja osaamisen ja-kamista. Tuemme tiedon ja osaamisen jakamista mahdollistavia välineitä, toimintamalleja ja foorumeita. TEM:lle asetetut tavoitteet saavutetaan tekemällä yhteistyötä toimintayksiköissä, ministeriössä, kansal-lisesti ja kansainvälisesti. Arvostamme asiakaspalveluasennetta ja kehitämme sitä. Yhteistyömme on joustavuutta ja aitoa halua tehdä yhteistyötä. Haluamme olla helposti lähestyttäviä ja rakentaa suhteita pitkäjänteisesti. Inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta: TEM on julkinen toimija. Inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus liittyvät hyvään hallinnolliseen toimintaamme, päätöksentekoomme ja asiakkaiden kohteluun. Ne liitty-vät myös vastuulliseen toimintatapaan, luottamukseen ja tasapuolisuuteen. Jokapäiväisessä työssäm-me arvostamme yhteistyökumppaneitamme ja toinen toisiamme. Kehitämme keskinäisen huolehtimi-sen ja välittämisen kulttuuria. Tuemme työelämän ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Sari Sudensalmi

Hei, Tapio Virtanen puhuu asiaa! Tärkeässä asiassa minua harmittavat artikkelin/kolumnin kirjoitus- ja asiavirheet. Te-toimisto ja te-keskus ovat nyt menneet suloisesti sekaisin. Ne kun ovat 2 eri asiaa. Ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ty%C3%B6-_ja_elinkein... Mutta tuntuvat ne menevän sekaisin muillakin.

Toimituksen poiminnat